Honaz Belediyesi Resmi Web Sayfasi
header image

Ovacık Mahallesi

Takvim
Eylül 2023
PSCPCCtP
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Birimlerden Haberler
    Birimlere ait haber bulunamadı

Birimler

Fotoğraf Galerisi
5IMG_7491.JPG

eski

Kiraz_Bayrami_odul_toreni.jpg

Kiraz Bayramı

ismail_Yesilyaprak_evi.JPG

İsmail Yeşilyaprak Evi

Bir_bayram_Gunu_1960__lar_6___carsi_Meydani__.jpg

Honaz Nostalji 2

Bir_bayram_Gunu_1973__carsi_Meydani__.jpg

Honaz Nostalji 2

Hoyuk_yolu_84.jpg

Höyük Yolu

_MG_9930.JPG

PAÜ HMYO Mezuniyet Töreni

Denizli_vali_vekili__nin_daveti_3_Kasim_1959.jpg

Honaz Nostalji 2

Kiraz_Bayrami__1972____3_.jpg

Honaz Nostalji 2

65551696_1044317355759341_2279727164217622528_n.jpg

Öner Sokak Tamir Çalışması


Veri Yok

Ovacık Mahallesi

 Ovacık Mahallesi

 Ovacık Mahallesi Denizli il merkezine 11 km, Honaz’a 5 km uzaklığında küçük şirin bir yerleşim yeridir. Rivayete göre adını Ovacıklıoğlu adında Bey’den almıştır. Nüfusu 365’dir. Köy Denizli- Honaz eski karayol üzerindedir. Çevresinde Karakurt, Karateke, Emirazizli mahalleleri bulunur. Denizli ve Honaz’a ulaşımı kolaydır.
Ovacık verimli topraklara sahiptir. Hemen hemen her türlü ürün yetiştirilmektedir. Mahalle sebzecilik yönü ile oldukça gelişmiştir. Domates, biber, fasulye, patlıcan, ıspanak, pırasa, pamuk, pancar, susam ve arpa bu ürünlerden bazılarıdır. Birçok çeşit meyve yetiştirilmekle birlikte üzüm ve kiraz yurt dışına ihraç edilen ürünlerdir.
Mahallenin okuma-yazma oranı yüksektir. Öğrenciler Honaz Adil Akan İ.Ö.Okuluna taşınarak eğitim görmektedir. Ovacık’ta düğün 3 gün sürer. Cuma günü mahallenin erkekleri ormana odun toplamaya gitmesi ile başlar. O gün pilav ve tavuk pişirilerek mahalle erkeklerine verilir. Akşama da kız evine kına götürülür ve orada oynanır. Daha sonra erkek evine gelince ormandan toplanan odunlardan büyük bir ateş yakılıp tekrar oynanır. Cumartesi sabahından itibaren erkek evinde müzik eşliğinde eğlenceler düzenlenir. Kız evinde de çeyizler serilerek davetlilere gösterilir. Akşam kına gecesi yapılır. Pazar günü de eğlence gelin alınmasıyla düğün sona erer. Şimdilerde ekonomik nedenlerle salon düğünleri ve kısa düğünler yapılmaktadır. 
 
ovacık
 
ovacık
 
ovacık
 
Karateke

 

 

  



....::| Bu içeriğe bağlı resimler |::....

ovacıkovacıkovacıkKarateke